Beşiktaş - Sarpsborg maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacağı Sarpsborg karşısında mutlak 3 puan alıp hem Avrupa’ya iyi bir başlangıç yapmak, hem de Fenerbahçe derbisi öncesi

Beşiktaş - Sarpsborg maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? 20 Eyl 2018 07:33 2067 Okunma

Geçen sezon Şampyonlar Ligi'nde göğsümüzü kabartan , bu sezon da UEFA 'nde sahneye çıkıyor. Siyah-beyazlı takım, I Grubu'ndaki ilk hafta maçında bugün Norveç ekibi Sarpsborg'u ağırlayacak. Vodafone Park'ta oynanacak mücadele 19.55'te başlayacak. Karşılaşmada Macaristan Futbol Federasyonundan hakem Tamas Bognar görev alacak. 'ta gözler forvet bölgesinde olacak. İspanyol forvet Alvaro Negredo'nun BAE ekibi El Nasr'a transferinin ardından siyah-beyazlı takımda hangi oyuncunun forvet hattında forma giyeceği merak konusu oldu. 'ın 3 forveti Love, Larin ve Pektemek durumunda.

BABEL DE VAR
Zaman zaman Babel'i de ileri uçta görevlendiren teknik direktör 'in elindeki isimlerden hangisine forvet olarak görev vereceği yapılacak son taktik idmanın ardından netleşecek. UEFA 'ne 2. ön eleme turundan başlayan Beşiktaş, geride kalan 6 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Önce B36 Torshavn'ı eleyen siyah-beyazlılar, bir sonraki turda LASK Linz'i turnuva dışına attı. Play-off turunda Sırbistan'ın Partizan ile eşleşen Beşiktaş, 1-1 ve 3-0'lık skorlarla gruplara kaldı

AVRUPA'DAKİ 211. SINAVI
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 211. mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 210 maçta rakiplerine 81 kez üstünlük kurdu. 84 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Kara , 45 mücadeleden berabere ayrıldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 279 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 297 gol gördü. Beşiktaş ayrıca, Sarpsborg mücadelesiyle 8. kez grup aşamasında yarışacağı UEFA Avrupa Ligi'nde 109. kez sahada yer alacak.

DÖRT ELEME TURU OYNADI
Norveç ekibi Sarpsborg, UEFA Avrupa Ligi gruplarına toplam 4 ön eleme turu geçerek geldi. Oynadığı 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde eden Sarpsborg, sırasıyla İzlanda'nın IBV, İsviçre'nin Saint Gallen, Hırvatistan'ın Rijeka ve İsrail'in takımlarını saf dışı bırakarak UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazandı. Bu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

KARTAL, GÜNEŞ'LE BİR BAŞKA
Siyah-beyazlı takım, teknik direktör yönetiminde Avrupa kupalarında gol bulmakta zorlanmıyor. Güneş ile Avrupa kupalarında 32 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, bunların sadece 2'sinde gol atamadı, diğer 30 maçta ise fileleri havalandırmayı başardı. Güneş'le 55 gol kaydeden Kartal, böylece 1.7 gol ortalaması yakaladı. Usta hocasıyla 33. Avrupa maçını oynayacak olan Beşiktaş, daha önceki 32 karşılaşmada 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

SAHASINDA GEÇİT VERMİYOR
Avrupa kupalarında 106. iç saha maçını yapacak olan siyah-beyazlılar, evinde oynadığı son Avrupa maçlarında rakiplerine kolay geçit vermedi. Sahasındaki son 17 karşılaşmanın 8'ini kazanan Beşiktaş, 7 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Kartal ayrıca evindeki son 3 iç saha maçında da rakiplerine üstünlük kurdu. Avrupa'da iç sahada 55 zafer, 25 yenilgi yaşadı.

NORVEÇLİLERLE 9. KARŞILAŞMA
Beşiktaş, Norveç ekipleriyle Avrupa' da 9. kez karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, bu ülke takımlarıyla daha önceki 8 maçta üçer galibiyet ve yenilgiyle, 2 beraberlik aldı. 11 gol atan Beşiktaş, kalesinde 11 gol gördü. Beşiktaş ile Sarpsborg, Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edecek.

'TARAFTARLARI İZLİYORLAR'
Sarpsborg ile birlikte Türkiye'ye gelen menajer Şükrü Gürsoy, Norveç takımının Beşiktaş ve taraftardan çekindiğini söyledi. Gürsoy, "Beşiktaş'ın büyüklüğünün farkındalar. Bana sürekli Beşiktaş'ı soruyorlar. Taraftarların videolarını da internetten izliyorlar. Kurada Beşiktaş'ı çektikleri için sevinmişlerdi. Çünkü onlar için değişik bir anı olacak" dedi.

'İSTANBUL'A TATİLE GELMEDİK'
Sarpsborg'un hocası Geir Bakke, 'a tatil için gelmediklerini belirtti. Bakke "Beşiktaş'ı yakından tanıyoruz. Kaliteli ve akıllı oyuncuları olduğunu biliyoruz. Aama eksiklerini de saptadık. Böyle bir statta böyle bir rakibe karşı oynamak büyük mutluluk. Ama biz de tatil için burada değiliz. Düşük bütçe ile iyi işler yapmak istiyoruz" diye konuştu.

8
Kartal'da Karius, Vida, Ljajic ve Oğuzhan, değer olarak rakip takımın tamamından daha yüksek Sarpsborg'un toplam değeri 8 milyon 150 bin euro.

4
Beşiktaş'ın geride kalan 6 Avrupa Ligi maçında özellikle savunmada başarılı olması dikkat çekiyor. 6 maçın 4'ünde kalesini kapatan Beşiktaş 3 gol yedi 14 gol attı

Yorumlar