Beşiktaş 2-1 Başakşehir | MAÇ SONUCU | ÖZET

Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Beşiktaş Medipol Başakşehir'i Vodafone Stadı'nda konuk etti. Siyah-beyazlılar Atiba ve Burak Yılmaz'ın golleriyle maçı 2-

Beşiktaş 2-1 Başakşehir | MAÇ SONUCU | ÖZET 14 Nis 2019 12:39 774 Okunma

'in 28.haftasında , 'i 2-1 mağlup etti. Başakşehir, Robinho'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının sonlarına doğru Atiba'nın attığı golle skora eşitlik geldi. İlk yarı 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü kaydetti. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle puanını 53'e yükselterek derbi haftasını avantala kapatmış oldu. Başakşehir ise 61 puanda kalarak kritik - Galatasaray maçını beklemeye başladı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Rakibinin karşısında ilk yarıda zorlanan siyah-beyazlı ekip, 35. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 geriye düştü. 42. dakikada 'un golüyle ilk yarıyı 1-1 berabere tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıya iyi başladı ve 52. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 2-1 üstünlük yakaladı. Zaman zaman önemli pozisyonlardan yararlanamayan siyah-beyazlı ekip, uzatma dakikalarında kalesinde büyük bir tehlikeyi savuşturdu ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Ligde 15. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 53'e çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, lider Medipol Başakşehir ile puan farkını da 8'e düşürdü.

SON 4 MAÇINI KAZANDI

Beşiktaş, Medipol Başakşehir galibiyetiyle üst üste dördüncü kez sahadan kazanarak ayrıldı.

'u 3-2 yenerek seriye başlayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra sırasıyla 'yi 1-0, 'u 7-2 ve Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup etti.

Bu dört maçta 13 gol kaydeden Beşiktaş, kalesinde ise 5 gol gördü.

Siyah-beyazlı ekip ayrıca bu sezon ligde ilk kez üst üste 4 maç kazanmayı başardı.

VODAFONE PARK'TA DA SERİ SÜRDÜ

Bu sezon zaman zaman 'ta zorlanan Beşiktaş, evindeki son 3 karşılaşmayı galibiyetle tamamladı.

Siyah-beyazlı ekip, bu periyotta Atiker Konyaspor, Göztepe ve Medipol Başakşehir maçlarından galibiyetle ayrıldı.

BURAK YILMAZ GOL SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Ligde geride kalan Atiker Konyaspor, Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında fileleri havalandıran Burak Yılmaz, Medipol Başakşehir maçını da boş geçmedi.

Takımını 52. dakikada 2-1 öne geçiren Burak, Vodafone Park'ta ise üst üste 5. kez gol sevinci yaşadı.

Dolmabahçe'de gol serisine Bursaspor maçıyla başlayan siyah-beyazlı oyuncu, sırasıyla Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Göztepe ve Medipol Başakşehir karşılaşmasında fileleri havalandırdı.

Beşiktaş formasıyla 8. golünü kaydeden Burak Yılmaz, Trabzonspor'da attığı gollerle ligde 13. golüne ulaştı.

HUTCHİNSON'DAN 4. GOL

Beşiktaş'ın 36 yaşındaki oyuncusu Atiba Hutchinson, 2019'da fileleri 4. kez havalandırdı.

Siyah-beyazlı ekibin en istikrarlı oyuncusu olan Hutchinson, Süper Lig'de İstikbal Mobilya Kayserispor (2-2), Evkur Yeni Malatyaspor (2-1) ve Antalyaspor (6-2) karşılaşmalarının ardından Medipol Başakşehir mücadelesinde de gol sevinci yaşadı.

Daha önceki 3 golünü deplasmanda kaydeden Kanadalı futbolcu, bu sezon Vodafone Park'ta ilk kez gol kaydetti.

Medipol Başakşehir karşısında başarılı futboluyla beğeni toplayan ve Beşiktaş formasıyla en golcü sezonunu yaşayan Hutchinson, maç sonrası taraftarla üçlü çektirdi

CANER ERKİN CEZALI

Karşılaşmada gören , cezalı duruma düştü.

Bu sezon biri sarı karttan diğeri kırmızı karttan olmak üzere iki kez cezalı duruma düşen siyah-beyazlı oyuncu; Akhisarspor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarının ardından Medipol Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla bu sezon üçüncü kez aynı durumu yaşadı.

Caner Erkin, cezası nedeniyle 29. haftadaki karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Adriano Correia'nın sakatlığında Medipol Başakşehir karşısında sol bekte başlayan Gary Medel de sakatlandı ve 60. dakikada yerini Shinji Kagawa'ya bıraktı.

BAŞAKŞEHİR YARA ALDI
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 kaybeden Medipol Başakşehir şampiyonluk yarışında yara aldı.

Bu sezon üçüncü yenilgisini alan, şampiyonluk mücadelesinde önemli kayıp yaşayan turuncu-lacivertli ekip ligde 61 puanda kaldı.

Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisindeki en yakın takipçisi Galatasaray yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Başakşehir, ligde gelecek hafta sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 13 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Deplasmanda Beşiktaş'a kaybeden Medipol Başakşehir'in Süper Lig'deki 13 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

Bu karşılaşmadan önce oynadığı 13 maçta 9 galibiyet ve 4 beraberlik alan turuncu-lacivertli takımın yenilmezlik serisi Beşiktaş deplasmanında sonlandı.

Medipol Başakşehir ligde son olarak 1 Aralık 2018'de sahasında Demir Grup Sivasspor'a 1-0 kaybetmişti.

ROBİNHO 11. GOLÜNÜ ATTI

Medipol Başakşehir'in devre arasında Demir Grup Sivasspor'dan kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız oyuncu Robinho, turuncu-lacivertli takımdaki 3. golünü attı.

Sivas ekibiyle ligin ilk yarısında 8 golü bulunan Robinho, ligdeki gol sayısını 11'e yükseltti.

DEMBA BA ESKİ TAKIMINA KARŞI SAHADA

Medipol Başakşehir'in devre arasında kadrosuna kattığı Senegalli golcü , eski takımı Beşiktaş'a karşı ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Abdullah Avcı, mücadelenin 72. dakikasında 'nın yerine Demba Ba'yı sahaya sürdü.

Avcı, ilk oyuncu değişikliğini ise 65. dakikada yaptı. İrfan Can Kahveci'nin yerine Arda Turan oyuna dahil oldu. Arda oyuna girerken, siyah-beyazlı taraftarların ıslıklı protestosuna uğradı.

ELİA SARI KART CEZA SINIRINDA

Medipol Başakşehir'in Hollandalı futbolcusu Eljero Elia, Beşiktaş karşılaşmasının 38. dakikasında gördüğü sarı kartla ceza sınırına geldi.

Bu sezon ligde 3. sarı kartını gören Elia, bir sarı daha görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.

EMRE BELÖZOĞLU TEDAVİDEN SONRA OYUNA DEVAM ETTİ

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu mücadelenin 32. dakikasında Jeremain Lens ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kaldı.

Sedye ile kenara alınan deneyimli futbolcu, yaklaşık 3 dakikalık bir tedavinin ardından oyuna devam edebildi. Beşiktaşlı taraftarlar, bir süre Emre Belözoğlu'na tepki gösterdi.

Yorumlar