Beşiktaş'ta Adem Ljajic varsa korkma!

Siyah-beyazlılar, Adem Ljajic’in gol attığı maçlarda bir tek puan bile kaybetmezken, Kara Kartal’ın 10 numarası ikinci yarıdaki performansıyla takımını sırtla

Beşiktaş'ta Adem Ljajic varsa korkma! 15 May 2019 14:55 647 Okunma

'ın Sırp yıldızı Ljajic, performansıyla adeta parmak ısırtıyor. Öyle ki, siyah-beyazlılar kiralık oyuncusu Ljajic'in gol attığı maçları kazandı. Beşiktaş Ljajic'in fileleri havalandırdığı 8 karşılaşmayı galip tamamlayarak hanesine 24 puan yazdırdı. Beşiktaş, Ljajic'in deplasmanda gol attığı 4 karşılaşmada rakiplerine üstünlük kurarken, Vodafone Park'ta da bu oyuncusunun gol bulduğu 4 mücadeleyi galibiyetle tamamladı. Ljajic, özellikle sezonun daha etkili bir oyun sergiledi.

İKİNCİ YARIDA ÇOK DAHA ETKİLİ
'in ilk yarısında biri penaltıdan 2 gol bulabilen Ljajic, ikinci devrede ise 7 gole imza attı. Bunlardan birini penaltı atışından gole çeviren Sırbistan oyuncusu, 6 gol daha kaydetti. Ljajic, ligin ikinci yarısında daha istikrarlı bir oyun sergiledi. Ljajic, 14 karşılaşmada bin 219 dakika sahada kaldı. Süper Lig'in ilk yarısında 414 dakikada bir gol atabilen Ljajic, ikinci devrede ise 174,1 dakikada bir fileleri havalandırmayı başardı.

Süper Lig'de oynadığı son 27 iç saha maçında da gol atan Beşiktaş, Aralık 2015- Ekim 2017 tarihleri arasındaki 32 maçlık sürecin ardından lig tarihindeki en uzun serisini yaşıyor.

OPSiYON DEVREDE
'nın Torino kulübünden 1 yıllığına kiralanan ve sözleşmesine 'Zorunlu satın alma' opsiyonu konulan yıldız futbolcu için Beşiktaşlı yönetici açıklamada bulundu. Kavalcı, "Ljajic, sözleşmesinde belirtilen maç sayısını geçtiği için opsiyon devreye girecek. Biz de böyle bir futbolcunun zaten takımımızda kalmasını istiyoruz. Bonservis bedeli taksitli şekilde Torino'ya ödenecek" ifadelerini kullandı. Ljajic'in sözleşmesinde bulunan bonservis bedeli 6 milyon 250 bin euro.

EN ORTA SAHA
Süper Lig'in ikinci yarısında hiçbir orta saha oyuncusu, 7 kez fileleri havalandıran Beşiktaş'ın Sırp yıldızı Ljajic'ten daha fazla gol atamadı. Alanya maçında 67 kez topla buluşan ve 2'de 2 isabetli şut atıp 1 de kilit pas veren Ljajic, 2 uzun topunda ve 1 ara pasında da başarılı oldu. Taraftarların kendisini sezonun en başarılı oyuncusu olarak görmesine ise , "Bundan büyük şeref duyarım ama önce takım gelir" cevabını verdi.

Yorumlar