Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'dan 'yabancı sınırı' açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, 'yabancı sayısı' konusunda açıklamalarda bulundu... Orman toplantının ardından gelen "Kulüplerin 'yabancı sınırı' konus

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'dan 'yabancı sınırı' açıklaması 22 Mar 2019 19:01 1098 Okunma

Orman'ın açıklamaları şu şekilde:

FİKRET ORMAN: "YABANCI SINIRININ MEVCUT HALİYLE KALMASINI İSTİYORUZ"

"Kulüplerin çoğunluğu yabancı sınırı kuralının aynı şekilde devam etmesinden yana görüş bildirdi. 2 veya 3 kulüp yabancı sınırı gelmesinden yana tavır aldı."

"Bugün verimli bir toplantı yaptık. Gündemimiz yoğundu. Uzun da sürdü. Önümüzdeki haziranda TFF seçimi var. Tüm kulüpler bunu istişare ettik. Buna devam edeceğiz."

"2019-20'de yabancı sisteminin aynı şekilde devam etmesi yönünde birleştik. Mevcut devam eden kontratlar var. Yerli oyuncu teşvik sistemini genişletip, TFF ile konuşacağız. 3 kulüp hariç tüm kulüplerimiz mevcut sistemin devamını istiyor. 2-3 kulübümüz de kademeli olarak düşmesini istiyor."

"TFF'den beklentilerimiz ne? Bunları konuştuk. Ligin ayrı bir marka olarak dünyada pazarlanması gerektiğini ifade ettik. Bu konunun haricinde bizim aday çıkartma gibi bir düşüncemiz yok."


TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU'NUN 'YABANCI SINIRI' YORUMU

"Bizim tavrımız açık ve net. Yabancı kuralının kademeli olarak düşürülmesi ve 8 sınırına düşürülmesinin mantıklı olacağına inanıyoruz. Öncelikli hedefimiz gençlere hizmet etmek. Sınırın kalkmasının ekonomiyi rahatlattığı söyleniyor. Kulüp borçlarının son 3-4 senede borçlarının arttığını düşünüyoruz. Bu oyuncuların maliyetlerini toplayalım. Bu kulüplerin borç batağıdır. Ben altyapımdan 4-5 oyuncu oynatmazsam kendime ihanet etmiş olurum. Trabzonspor'un dar sokaklarında bordo-mavi formayı düşleyen çocuklara ihanet etmiş olurum."

Yorumlar