• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    13 Mar 2016 11:51 3346 Okunma

Son 11 haftanın tartışmasız en iyilerindendi Tangocu. Yaptığı asistler, attığı goller ile son 11 maça direkt katkı sağladı. Şimdiden geçen sezon yaptığı istatistiklerin üstüne çıkan Sosa, arkadaşlarının yapmış oldukları son vuruşlarda ki beceriksizleri olmasa dün asist rekoru kırabilirdi. Basit oyunu, atmış olduğu dikine paslar ve oyun bilgisiyle Rize orta sahası ve defansına zor anlar yaşatan Sosa'nın atmış olduğu frikik ise tam usta işiydi. Oğuzhan, Olcay, Gökhan'da ki düşüş ile birlikte Sosa'nın yükselen performansı Beşiktaş adına ligin kritik haftlarında bulunmaz bir nimet açıkçası.

Ligin ilk yarısında ve ikinci yarısında attığından en az 4, 5 gol daha fazla atabilecek olan Beşiktaş dün yine aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Sivas, Eskişehir, Akhisar maçlarının birer kopyasıydı dün ki maç. Olcay, Kerim, Gomez, Oğuzhan öylesine basit gol pozisyonlarından yararlanamadı ki, tarihi fark getirecek maç son dakikada gelen Rize golüyle tamamen farklı bir boyuta büründü. Maçın başından itibaren penaltı ve direk pozisyonu hariç rakibinin 3 pas yapmasına müsaade etmeyen, oyunu kontrolünü elinden bulunduran ve sayısız gol pozisyonu fırsatına giren Beşiktaş bu sorunu çözmediği takdirde hiç ummadığı puan kayıpları yaşayabilir.

Dün ki maçın Sosa'dan sonra en etkili ismi Tolga Zengin idi. Özellikle Lizbon ve Brugge maçlarında yaptığı hatalarla takımının Avrupa'dan elenmesine sebep olup taraftarın tepkisini alan Tolga, Boyko'nun gelişi ile 180 derece döndü. Ligin ikinci yarısında kurtarışlarıyla, performansıyla kalenin vazgeçilmezi oldu. Dün akşam çıkardığı penaltı ise usta kalecilerin çıkaracağı cinstendi. Beşiktaş performansı tartışılan Boyko'nun takıma yaptığı en büyük katkı tartışmasız Tolga'nın performansını yükseltmesidir.

Bir parantez de Çarşı grubuna açmak lazım. 2 senedir yapmış oldukları boykot sonrası dün ilk kez tribünlere geri döndüler. Gerçekten onları özlemişiz. Yaratmış oldukları atmosfer ile deplasmanı bir iç saha maçına çevirdiler.

YORUMLAR