• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    08 Şub 2016 19:18 3373 Okunma

Dile kolay 27 Aralık 2015 ‘ten bu yana bir lig maçına çıkmamıştı Beşiktaş. Bu çok uzun bir süreydi ve takımın oyun kurgusunu, ritmini, arzusunu derinden etkileyebilirdi. Üstelik birde en yakın rakibi Fenerbahçe maçlarını kazanmış, maç fazlasıyla hem puantaj olarak hem de psikolojik olarak Beşiktaş’a üstünlük sağlamıştı. İşte tüm bu olumsuzluklar eşliğinde çıktı Kara Kartallar Gaziantepspor karşısına. Fakat dün gecenin 27 Aralık 2015’ten hiçbir farkı yoktu adeta tarih tekerrür etmiş, film yeniden vizyona girmişti. Aynı istek, coşku, hırs ile keyif veren, futbola doyuran bir oyun ortaya koydular. Üstelik bunu Ersan’ı yollamışken ve Rhodolfo 20. dakikada oyundan çıkmışken, 2 yeni stoper ile defansif anlamda çok iyi bir maç çıkartarak yaptılar. 4-0 gibi çok net bir skor ile sahadan galip ayrılırken rakiplerine adeta ‘Bizim tek rakibimiz Meteoroloji’ dedi siyah beyazlı futbolcular.

Geçen sene Brugge, bu sene Lisbon maçlarında Beşiktaş’ın elenmesine sebep olan Tolga dün gecenin tartışmasız en iyi ismiydi. Boyko’nun transfer olmasıyla herkesin artık ilk 11’e giremez dediği Tolga, dün akşam bunu söyleyenleri yanıltmak ile kalmadı, 4 tane de %100 lük gol pozisyonunu mükemmel bir şekilde çıkarmayı başarabildi. Boyko’nun gelişi hem forma rekabeti açısından hem de kaleci performansı açısından Beşiktaş’a fayda sağlayacak gibi duruyor.

Beşiktaş’ta dün akşam herkes üzerine düşen görevi yaptı ve farklı galibiyette herkesin katkısı oldu. Fakat özellikle Ozzy, İsmail ve Gomez üçlüsünü ayrıca tebrik etmek gerekir. İsmail bu sene bambaşka bir kimliğe büründü ve Caner Erkin ile milli takımda sol bek pozisyonu için rekabete girmeye hazır hale geldiğini gösterdi. Oğuzhan her geçen gün futbolunun üstüne koymakla kalmıyor, bu gelişimi futbol severler ile paylaşarak izleyenlerin gözlerinin pasını siliyor adeta. Dün gece attığı goldeki soğukkanlılığı ve 3 kişinin arasından yaptığı usta vuruşu görülmeye değerdi. Konu Gomez ise konuşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Gol makinesi gol atmaya devam ediyor. Tolga’nın kurtarışları, İsmail’in mücadelesi, Oğuzhan’ın sunuşu ve Gomez’in bitiriciliği maçın özeti gibiydi adeta.

Bu kadar olumlu durumun arasında akşamın en üzücü olayı kuşkusuz Rhodolfo’nun sakatlık geçirdiği pozisyondu. Sene başından beri maç kaçırmayan, Beşiktaş’ın yıllardır başını ağrıttığı stoper bölgesine ilaç gibi gelen Rhodolfo’nun sakatlığı büyük bir kayıp. Ersan, Pedro ve Milosevic’in gidişi, Alexis ve Marcelo’nun gelişiyle zaten o bölgede bir kişi eksilen Beşiktaş Rhodolfo’nun sakatlığıyla birlikte defansif anlamda sıkıntı yaşayabilir. Bir de buna erteleme maçlarında yeni transferlerin yer almayacak olması eklenince Ersan’ın gidişinin olumlu mu yoksa olumsuz bir etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR