• Emre Yıldırım
    Emre Yıldırım

    emreyil1903@gmail.com

    11 Mar 2015 17:27 5123 Okunma

Öncelikle söylemeliyim ki kura çekiminde İnfantino’nun Brugge’u çektiğini görünce kamera şakası falan zannettim. İlk defa kendimiz ayarında bir takım çekmesi şaşırttı beni. Eğer UEFA Avrupa Ligi üçüncü turuna gelmişsseniz karşınızdaki hiçbir takım çantada keklik değildir elbette ancak Liverpool’u elemiş bir takım içinse güzel bir kura olduğu da ortada.

Rakibimiz Brugge kendi liginde lider konumunda ancak onlar da son zamanlarda düşüşte. Ve en önemli oyuncularından bri olanVazquez ayağındaki kırık nedeniyle sezonu kapattı. Maçlarını 29300 kişilik Jan breydal stadında oynuyorlar. Belçika’da şampiyonlar ligi finali oynayan tek takım ve kaybettikleri takım baya tanıdık: Liverpool. Belçika ligi kurallarında yabancı sınırlaması yok ancak özkaynak düzeni zorunluluğu var kadronuzda 21 yaş atı 4 oyuncu bulunmak zorunda bunların en az üçüyle de maça başlamak zorundasınız. Bu açıdan bakarsak genç bir takımlar yani Beşiktaş’ımızın kadrosuyla benzerlik gösteriyorlar. Taraftarlarının bazıları ırkçı olsalar da tribün kültürünü çok iyi bilen insanlar. En son maçlarında bir hastalığı yüzünden ötenaziyle ölecek olan Lorenzo sahaya kızıyla beraber inerek futbolcuları ve tribünleri selamladı. Yani en son takımının maçında kendini güvende hissetti. Beşiktaş taraftarının da İstanbul’da salt tribün kültürünü en iyi yansıtan taraftar olduğunu düşünürsek iki maçta da tribünlerin çok güzel olacağını ortaya koyabiliriz. Yalnız Brugge yetkilileri Liverpool karşılaşmalarında Beşiktaş taraftarından fazla etkilenmişler sanırım, bilet satmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Karşılaşmanın hakemi Craig Thomson ise en son kendi liginde yönettiği maç yüzünden hakemliği bile tartışılmaya başlanmış bir isim. Yani hakemden yana sıkıntı yaşama şansımız da bir hayli yüksek görünüyor.

Beşiktaş’taki eksikler ise Sosa ve Atiba. Sosa’nın son haftalardaki düşüsünün Tolgay tarafından bir fırsata dönüştürüleceğini düşünsem de Atiba’nın yokluğu canımı sıkmıyor değil. Tabii her ne kadar Atiba’nın yokluğu bir dezavantaj olsa da Cenk’in kadroda olması Ba’nın gününde olmadığı zamanlar için büyük bir avantaj. Beşiktaş son haftalarda ligde düşüşte olsa da Avrupa arenasında çok farlı bir futbol ortaya koyuyor. Ve bu maçta da avantajlı skoru alabilecek kapasitede olduğumuza ve bunu başarabileceğimize inanıyorum.

YORUMLAR