• Fatih Coşkun
    Fatih Coşkun

    cskn.fth@gmail.com

    07 Nis 2015 17:09 3395 Okunma

Dünkü maç, Rakiplerimizin kazanmasıyla birlikte, Bu maçın önemi birkez daha artmış, mutlaka kazanmamız gereken bir maç haline dönüşmüştü. Ayrıca lige bir hafta ara verilmesiyle birlikte, araya rahat girmemiz gerekiyordu.

Şampiyonluk yolunda rakiplerimizin kazanması, Başakşehir’in avrupa mücadelesi vermesi, bizim iç saha maçımız olmasına rağmen Başakşehirin evinde oynamamız bizim için birer dezavantajdı. Başakşehir’in evinde oynamamız aynı zamanda bir yönetim başarısızlığıydı.

Bu maç bizim için hem moral, hem toparlanma, hem telafi, hem üç puan, hemde Galatasarayla aynı puanda olmak, hem de taraftaramızın koyduğu sekiz de sekiz hedefi için bir başlangıç demekti.

Macta ilk 11 e gelirsek, Genç kalecimiz Günay başlangıç için bir dejavantaj olarak görünüyordu, Sivok uzun bir süre sonra 11 ‘deydi ve bizim için kafa golü demekti, nitekim az daha beni haklı çıkarıyordu. Diğerleri ise beklenenlerdi, Olcay hariç.

Maça geçersek genel olarak oyuncularımızın performansı bize birkez daha eyvah dedirtti. Demba ba 18. Dakikada kaleye gönderdiği kafa ve verilmeyen penaltı pozisyonondan sonra acaba geri mi dönüyor dedirtti. Sosa kendisini biraz daha toparlamış ve oyunu yönlendirmeye çalışan isimdi. Gökhan Töre her zamanki gibi bir sağda bir solda pozisyon üretmeye çalişan isimdi. Şunu söylemeliyim ki Biliç Olcay’ı ilk 11 de oynatma konusunu bir daha düşünmesi gerekiyor. Bizim bildiğimiz Olcay bu değil. Nasıl bu kadar kötü oynayabiliyor anlaış değilim. Tolgay’ a gelecek olursak asla bir Veli değil, olabileceğini de düşünmüyorum, sanırım Liverpool’a attığı gole aldandı Biliç. Atiba ise her zaman ki gibi kora kor bir mücadele örneği verdi. Savunmamız genel olarak görevini iyi yaptı. Zaman zaman ileride gol aradı. Biliç’in hatasının Olcay’ı oynatmak ve Kerim’i geç oyuna almak olduğunu düşünüyorum. Burada şunu söylemeliyim ki başkanımızın da söylediği gibi oyuncu arkadaşlar aldığı parayı hakedecek şekilde oynaması gerekiyor.

Henüz hiçbir şey ‘in bitmediğini düşünüyorum. Galatasaray maçımızın da olduğunu düşünürsek hala şampiyonluk şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Lakin futbolcu arkadaşların şapkalarını önüne koyup düşünmeleri, taraftarımızın da her şartta desteğe devam etmesi gerekiyor .

Fatih COŞKUN / fatihcoskun@futbol1903.com

YORUMLAR