• Turgay Malatyalı
    Turgay Malatyalı

    turgaymalatyali94@gmail.com

    08 Mar 2015 23:29 2965 Okunma

Bu kritik haftada zar zor da olsa maçı kazandığımız için mutluyum.Neden zar zor diyorum Cenk, Necip ve son haftalarda kendini çok geliştiren Opare olmasa fark bile yiyebileceğimiz bir maçtı. İlk yarıda defans kurgumuz çok iyiydi. Az sayıda pozisyon verdik. Gittiği tüm takımlarda bir türlü istenileni veremeyen Batuhan'ın fiziği Cicinho ve Burhan'la birleşince Sivas tehlikeli olmaya başladı. Bu konuda Olcay'ın geriye yardıma gelmemesi Opare’yi zor durumda bıraktı. Ama sol kanadı iyi korudu .Sosa, Gökhan, Demba oyunda olmadıkları için pozisyonda üretemedik.

Bu konuda Sergen Yalçın'ı da tebrik etmek istiyorum. Öğrencileri gerçekten de pas yollarımızı çok iyi kesti ve Demba Ba'ya nefes bile aldırmadılar .Demba Ba’ nın bu kadar sönük kaldığı bir maç daha hatırlamıyorum. Sosa son haftalarda çok isteksiz oynuyor. Bence son haftalarda takımın parlayan Tolg'ay'ına formasını kaptırması an meselesi. Tolgay bugün ki futboluyla da beklenileni verdi diye düşünüyorum. Dripling yapıyor, derinlemesine pas veriyor takımı bir maestro gibi yönetiyor. Bu yüzden Sosa'nın sakatlanmasına sevinmedim desem yalan olur. Gel gelelim Necip'e. Necip bugünkü oyunuyla neden Uefa'nın gelecek vaadeden oyuncuları arasında olduğunu kanıtladı. Hem defansta kusursuz oynadı hem orta sahamızla bağlantıyı kurdu hemde Atiba'ya mükemmel ötesi bir asist yaptı .Kilidini bir türlü açamadığımız maçta can simidi oldu adeta.

İkinci yarıda ise 60.dakikadan sonra maç gitti elimizden. Sahada istediklerini yapamayan bir Beşiktaş vardı. Sivas'ın duran topları bunaltan atakları derken kalpten götürecek dakikalar seyrettik. Cenk ise refleksleri ve hamleleriyle adeta yüreğimize su serpti. Necip ise yine harika oynadı nerde ne zaman ne yapacağını çok iyi bildi. Kerim'in girmesiyle biraz da olsa hareketlenen takımımız skoru korumak için geri yaslanmak zorunda kaldı ve çok şükür ki bunu da başardı. Renklilerin dikkatinin başka yerde olduğu bu haftayı kayıpsız atlatan Beşiktaş'ımız derbinin sonucunu beklemeye başladı.Teşekkürler Çocuklar.

YORUMLAR