• Okan Yılmaz
    Okan Yılmaz

    okanyilmazzzz@gmail.com

    27 Şub 2015 18:22 2818 Okunma

Bugün önemli bir gün! Bugün Beşiktaş´ımızın adını tarihe altın harflerle yazdırdığı, yıllar önce yaşadığı hezimetin intikamını aldığı, ülke puanları sıralamasında böylesine kritik bir yerdeyken gelen galibiyetle 12. sıradaki yerimizi korumayı başardığı, 63324 biletli kartalın gelişiyle bir UEFA Avrupa Ligi maçında en çok taraftarın geldiği maç olarak da Beşiktaş´ımızın ayrı bir rekora imza attığı şanlı gün!

Bugüne dair söylenecek o kadar çok şey var elbette.. Fakat her şeyden önce şunu söylemeliyim ki; bu tarihi maçtan sonra teknik taktik konulardan, futbolcuların bireysel performanslarından bahsetmeyi bu tarihi güne haksızlık etmek olarak görüyorum. Çünkü bugün futbolun değil, tarihi zaferin, muhteşem seyircimizin, tarifi zor duyguların, kutlamanın konuşulacağı, zafer sarhoşluğunun doyasıya yaşanacağı gündür.

Nereden başlamalı, ne söylemeli bilemiyorum. Beşiktaş´ımızın kaybetseydi bile oynadığı muhteşem futbolla bizlere yaşattığı unutulmaz anları mı, Tolgay´ın harika golünü mü, Demba Ba´nın belki de golün bile önüne geçen 90+´da direkleri ve direklerle beraber Liverpoolluları titreten muazzam şutunu mu, kartal yürekli taraftarlarımızı mı, bir bakıma zorunluluktan dolayı oynayan Opare´nin umut vadeden performansını mı konuşmalı? Hepsini, hepsini konuşalım. Ama şimdi değil. Şimdi sadece bu zaferi kutlayalım. Biliyorum ki bu yazıya başlık olarak bile onlarca, yüzlerce şey bulunabilecekken yazı için ne konuşsak eksik kalacak.

Bu arada başlık demişken yazımın başlığına ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu maçı özetleyen en iyi cümleyi seçtim başlık olarak. Dejan Lovren`in penaltıyı kaçırmasıyla Ercan Taner´in “Good Bye Liverpool, Good Bye” sözü onunla beraber hepimizin, tüm Türkiye´nin ağzındaydı artık. Tıpkı seneler önce 100. yılımızdaki şampiyonluk maçımızda “Sergen attı, Sergen attı şampiyonluk geldi.” sözü gibi bu söz de seneler sonra bile unutulmayacak, efsane spiker repliklerimiz arasında kendine üst sıralardan yer bulacak. Bende yarım kalan hesabı kapatarak uğurladığımız Liverpoollulara bu sözü bir kez daha söylemek istiyorum: GOOD BYE LİVERPOOL, GOOD BYE..

YORUMLAR