• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    18 Nis 2016 22:26 3988 Okunma

Geçen sene ligin 29. Haftasına lider giren Beşiktaş bir hafta içinde çıktığı Antep, Akhisar ve Konyaspor maçlarında toplam 7 puan kaybederek bir anda kendini şampiyonluk potasının dışında bulmuştu. Haftanın başında lider olup haftanın sonunda şampiyonluk yarışından kopmak çok büyük bir travma yaratmıştı hem siyah beyazlı taraftarlarda hem de camiada. Aynı geçen sene olduğu gibi bu sene de 29. Haftaya lider girdi Kara Kartallar. Üstelik en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde. Bu sefer rakip küme düşme potasında ki son kozlarını oynayan Sivasspor’du. Daha önceki yılların aksine otoriteler Beşiktaş bu hafta zorlanır dedikçe Siyah Beyazlılar nispet yaparcasına zor denilen maçları kolay hale getirmeyi başardı. Sivas deplasmanında da aynen böyle oldu. Zorlu geçer denilen deplasman 3 puan çıkardı ve son 5 haftaya 5 puanlık avantaj ile girdi.

Beşiktaş’ın bu seneki performansı Feda sezonu ile başlayan bir düzenin, yatırımın sonucudur. Feda sezonuyla temelleri atılan değişim bu sene itibariyle en üst seviyeye ulaşmış durumda. Geçen senelerde de şampiyonluk yarışı içinde vardı Beşiktaş ancak derbiler ve ligin son haftalarında ki performansı onları şampiyonluk etmişti. Bu sene ise ligin sonlarına, dananın kuyruğunun koptuğu haftalara yaklaştıkça Beşiktaş takımının performansı bırakın azalmayı tam tersine her hafta üstüne koyarak artan bir ivmeyle daha iyiye doğru gidiyor. Bun da Şenol hocanın katkısı şüphesiz çok ama çok büyük. Fakat Feda sezonu ile birlikte atılan adımlarında katkısı hiç ama hiç yadırganamaz. Beşiktaş yönetimi, futbolcusu, hocası, taraftarı ile bu zihniyet ile gitmeye devam eder ve her sene üstüne koyarsa önümüzde ki senelerde ligin en büyük favorilerinden olmaya şimdiden en büyük aday konumunda.

Bursa maçının kahramanlarından Oğuzhan Sivas deplasmanında da adeta takımını sırtladı. Oğuzhan gibi onun ayarında oyuncuları bulmak çok zor. Beşiktaş onu iyi bir fiyata sene sonunda satmak yerine sözleşmesini uzatıp oyun kurgusunu, yapısını Oğuzhan’ın üzerine yapıp ondan en az 2-3 sene faydalanmalı. Lyon’un zamanında Juninho’ya, Chelsea’nin Lampard’a, Liverpool’un Gerrard’a, Fenerbahçe’nin Alex’e yaptığının aynısını Beşiktaş’ta Oğuzhan’a yaparsa hem Beşiktaş hem de Oğuzhan bambaşka bir konuma gelebilir.

Mario Gomez’in akılcı oyunu, atmış olduğu gol ve yaptırmış olduğu penaltı Sivas maçının akılda kalanlarından. Quaresma’nın olmadığı bir hafta Kerim’in yapmış olduğu asistte konuşulmaya değer bir durum. Haftalar sonra oynayan Gökhan Töre’de oynadığı oyun ile ilerleyen haftalar için umut verdi. İsmail’deki düşüş de Sivas deplasmanın da devam etti. Bu haftaki Akhisar Beşiktaş ve Trabzonspor Fenerbahçe maçları ligin gidişatı adına çok önem taşıyor. Bu haftaki sonuçlara göre şampiyonluk yarışı aynen devam edebilir ya da Beşiktaş çok önemli bir avantaja sahip bir şekilde Vodafone Arena’ya geri dönebilir.

YORUMLAR