• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    22 Ara 2015 19:36 3385 Okunma

Dün akşamın belki de sahada olan tek iyi ismiydi Tangocu. Öyle ki hakemin kararlarının, zeminin içler acısı halinin, futbolcuların performanslarının bu kadar kötü olduğu bir gecede bir kaptan edasıyla gemisini kurtardı Sosa. Attığı ilk golde kalecinin görüş açısının dar olmasını çok iyi değerlendiren Sosa, ikinci golde ise neden Bayern, Napoli gibi devlerin formasını terlettiğini herkese gösterdi. Klasik 10 numara pozisyonlarının tersine, daha geride oyun kurup top dağıtmayı seven Tangocu; bu sezon atmış olduğu gol ve yapmış olduğu asist sayısıyla neredeyse geçen sezonu yakalamış durumda.

Ndiaye, Umar, Tissdel ve Rusescu gibi oyuncularıyla Süper Ligin en tehlikeli kontra atak takımlarından biri olan Osmanlıspor, belki de en iyi iç saha maçını dün akşam oynadı. Orta saha üstünlüğünü belli aralıklar dışında rakibine kaptırmayan Osmanlıspor, Sosa'yı hesaba katmayışının kurbanı oldu. Bu tarz takımlar ne kadar iyi oynarlarsa oynasınlar, rakibin yıldızlarına 90 dakika boyunca baskı uygulamazlarsa herhangi bir boşlukta topu ağlarında görebilirler ve ne olduğunu anlamadan maçı kaybedebilirler. Dün akşam da Osmanlıspor'un başına gelen tam da buydu.

Denizi geçip derede boğulmak terimi bizim futbol camiasına o kadar uyuyor ki, her hafta aynı izlemekten bıkmıyoruz. Aslında milyonlarca lira harcayıp stad yapmıyoruz, yaptığımız yapı kaba inşaattan başka bir şey değil. Sadece 1 milyon lira harcayıp Avrupa standartlarında zeminlere sahip olabilirken, her zaman olduğu gibi kolay olanı tercih edip zeminlerimizi heba ediyoruz. Dün akşam sahaya hangi kişi futbol zemini diyebilir ki, olsa olsa buz pisti olurdu dün ki zeminden, bile bile lades buna denir.

Hakem hataları üzerine konuşmanın ne kadar faydasız olduğunu düşünsem de yine de bir kaç cümle kurmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Bence olay Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe olayı değil; olay hakemlerin niye bu kadar kötü performans gösterdiğidir. Dünyanın en kolay işi çizgi hakemliği herhalde, öyle ki kimse bana gözünün önünde harmandalına kalkan futbolcunun yaptığı hareketi hakemin görmediğini söyleyemez. Bu kötü performans değil art niyettir ve bu art niyetin takımı olmaz. Bugün başkasına yapılan yarın sana da yapılacaktır.

Son olarak, Şenol hocaya bir şeyler söylemek istiyorum. Bilgisini, tecrübesini, karakterini burada anlatmaya kalksak kelimeler yetmez, kaldı ki bunları sorgulamak haddimize de değil. Fakat Tolga'yı daha fazla oynatıp hem takıma hem Tolga'ya zarar verme hocam, iyi niyetli olduğundan şüphem yok lakin burası Anadolu değil, İstanbul hocam.

YORUMLAR