• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    15 Ara 2015 22:02 3338 Okunma

Çok değil geçen sene Mart ayına gidelim. Ligde lider konumda olan, Avrupa’da Liverpool’u elemiş Club Brugge ile eşleşip ikinci maç için avantajlı bir konumda bulunan Beşiktaş, Brugge ve Fenerbahçe ile arka arkaya karşılaşacaktı. Brugge karşısında Tolga Zengin’in inanılmaz hatalarıyla mücadeleyi kaybedip Avrupa’ya veda eden Beşiktaş 3 gün sonra bu kez Saraçoğlu’nda son dakikada gelen golle karşılaşmadan yenik ayrılıyor ve derbide puan alamama, gol atamama serisini sürdürüyordu.

Gelelim bu seneye. Geçen hafta Lizbon’da bir Avrupa Ligi müsabakasında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı Beşiktaş. Oyun kurgusu, kanat atakları, takım savunması her şey mükemmeldi, bir şey hariç: Tolga Zengin. İnanılmaz hatalarına Lizbon’da da devam eden Tolga adeta Beşiktaş’ın elindeki turu rakibine vermiş, 3 gün sonraki Galatasaray derbisi öncesi taraftarları kahretmiş, taraftarlarına ValerangaMalmö facialarını hatırlatmıştı. Yoksa geçen seneki film tekrar vizyona mı girecekti? Bu sefer karanlık çökmedi Kara Kartal’a, güneş doğdu. Yine inanılmaz bir kaleci hatasıyla geriye düşmesine rağmen oyuna o kadar hakimdi ki, bu maç her halükarda Beşiktaş’ın olacaktı ve öyle de oldu. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar yapılması gereken ne varsa eksiksiz yaptı Beşiktaşlı futbolcular, öyle ki son yıllarda bir derbi mücadelesinde bir tarafın bir tarafa bu denli üstünlük kurduğu görülmemişti. Galatasaray’da en çok topla oynayan ikinci futbolcunun Muslera olması ve Muslera’nın 7 tane birbirinden güzel kurtarış yapması Galatasaray için maçın özeti gibiydi. Skora yansımamış hezimeti önleyici adamdı Muslera.

Dün gece Beşiktaş’ta bütün futbolcular o kadar üst düzey bir performans gösterdi ki, birisini diğerinden ayırmak haksızlık olur. Fakat sadece İsmail Köybaşı’na bir parantez açmak lazım. Geldiği günden bu yana ha oldu ha olacak denen İsmail bu sene Şenol Hoca ile birlikte kapasitesinin sınırlarını zorlamaya, taraftarın sol bek hasretini dindirmeye başladı. Lizbon’daki inanılmaz performansı Tolga sayesinde heba olan İsmail, dün de aynı performansı derbide Galatasaray karşısında gösterdi ve belki de kariyerinin maçını oynadı. Böyle devam etmesi hem onun için hem de Beşiktaş için yararlı olacağına şüphe yok. Bir parantez de Gomez’e açmak gerekir. DembaBa’dan sonra ancak Gomez tarzı bir oyuncu taraftarı memnun edebilirdi. Derbilerde suskun kalanBA’ya nispet yaparcasına iki derbi maçında 3 gol atarak dünya çapında bir santrafor olduğunu bir kez daha herkese gösterdi Gomez.

Akıllara şu soru gelmiyor değil; Bu kadar inanılmaz kaleci hataları olmasına rağmen ligde lider konumda bulunan, iki tane oynamış olduğu derbiyi kazanan, oynamış olduğu futbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir takım kalecisiz liderse bir de kaleci sorununu çözerse ne olur onu da siz düşünün.

YORUMLAR