• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    27 Eki 2015 19:12 3575 Okunma

Stadın üstündeki güneş panelleri sayesinde 1 aylık elektrik tüketimini yalnızca 1 günde karşılayan Antalyaspor stadının yapımında emeği geçenlere teşekkür etmemiz lazım. Ambiyans, estetik, dış görünüm gerçekten harika olmuş ancak bu kadar güzelliklere rağmen insan şu zemini görünce hayret ediyor ve üzülüyor. O kadar yatırıma karşılık bu zemin herkesten önce futbolcu arkadaşlarımıza haksızlık.

Beşiktaş hakemin ilk düdüğünden itibaren alıştığımız şekilde öne basarak rakibin kolay çıkmasını engelleyip topun bir an önce kendisine geçmesi için mücadele içine girdi. Özellikle Atibanın yanında Necibin olması rakibe baskı anlamında Beşiktaşın elini güçlendirdi. Kısa sürede topa sahip olan Beşiktaş Oğuzhan-Olcay-Quaresma üçlüsünün şefliğinde ilk 20 dakikada farka gidebilecek kadar pozisyona girdi ve bunların birinde Necibin golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra Olcayın kaçırmanın daha zor olacağı pozisyonu harcamasından sonra dönen topta Etoo İsmailin bir nevi asistini geri çevirmeyerek bu sezon harika bir sezon geçiren Tolgayı avladı. Bu gol oyundaki dengeleri değiştirmedi ve Beşiktaş Q17 ile kısa sürede tekrar öne geçti.

İkinci yarıda baskılı oyununa devam eden Beşiktaş ta bu kez sahneye Mario Gomez çıktı. 9 numara santrafor özelliklerinin hepsini kendisinde barında Gomez Beck’in harika ortasını geri çevirmedi. Gomez performansına böyle devam ederse Euro 2016da Alman milli takımının sorun yaşadığı merkez santrafor bölgesinin 1 numaralı adayı olacaktır. Şenol Güneş yoğun maç trafiğini ve zemini hesaba katarak Q17yi saha kenarına alıp Kerimi oyuna soktu ve bu değişiklikten 5 dakika sonra Oğuzhanın muhteşem ara pasında Olcay bu kez affetmedi ve farkı 3’e çıkardı. Maçın son dakikalarında Cenk ile bir gol daha bulan siyah beyazlılar belki de attığından daha fazla kaçırdığı bir maçta rakibini deplasmanda farklı yenmenin mutluluğunu yaşıyordu.

Sene başında Ozan Tufan, Gökhan İnler, Lucas Leiva ile ilgilenen ama bir sonuç alamayan Beşiktaş ta Şenol hoca Necibi baştan yaratarak bu soruna bir çözüm bulmuş görünüyor. Dikine paslar atan, top rakipteyken anında pres yapıp top kazanan ve belki de en önemlisi oyun görüşünü geliştiren Necip özellikle Tolgay ve Velinin olmadığı bu dönemde Beşiktaş için çok önemli bir oyuncu haline geldi.

Sosa ve Gökhanın olmadığı, ezeli rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada muazzam bir oyunla stad açılışının yapıldığı bir deplasmandan 3 puanla dönen Beşiktaş ligin ilk 9 haftasının tartışmasız en etkileyici performans gösteren takımı oldu.

YORUMLAR