• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    09 Mar 2016 20:28 3151 Okunma

Ne güzel demiş ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diye. Bir toplumun yüceliği, gelişmişliği kadınlara verdiği önemden, saygıdan, kıymetten geçiyor kuşkusuz. Ülkemizde yıllardan beri süre gelen kadına yapılan her türlüşiddeti gördükçe içi boşbir tebrik mesajı ne kadar anlamsız kalıyor aslında demi. Zihniyeti değiştirmemiz gerektiğini sadece bugün değil her zaman aklımıza kazımamız gerekir. Unutmayalım ki bu ülkede yüzlerce Özgecanımız insan demeye utandığımız kişilerin saldılarına maruz kalıyor. Bizi biz yapan annelerimizin, kardeşlerimiz, eşlerimizin, arkadaşlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.

Dün geceye geçecek olursak; sahada tam anlamıyla Q17 şov vardı desek abartmış olmayız. Eskişehir’in sol ve sağ kanadında bir koridor oluşturan Q17 maça damgasını vurdu. İlk yirmi dakika iyi kapanan Eskişehirspor kanatlardan gelen akınlara daha fazla dayanamadı ve önce köşe vuruşundan daha sonra da Quaresma’nınGomez’e al da at dediği pozisyon ile bir anda 2 0 geriye düştü. Belki de maçın kopma anı da işte tam da bu andı. Sonrasında ki oyun ise ezberlediğimiz Beşiktaş oyunuydu, Gomez, Olcay, Ozzy son vuruşlarda biraz daha etkili olsalar skor bambaşka bir tarafa gidebilirdi. Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası gelen bu galibiyet ile gizli lider konumunda ki Beşiktaş liderlik iddiasını Trabzonspor maçına kadar taşıma hedefini sürdürdü.

Dün gece bir kez daha gördük ki devre arasındaki Ersan’ın gidişi ve Rhodolfo’nun sakatlığı stoper bölgesinde ciddi bir boşluk yarattı. Marcelonun etkili oyununa rağmen özellikle Alexis’in yaptığı kademe ve hava toplarında ki hatalar yüzünden yenilen hatalı gollere dün bir yenisi daha eklendi. Zorluk derecesi yüksek olan Başakşehir ile Fenerbahçe maçlarında ki puan kaybının önemli bir kısmı da savunma bölgesinde görülen uyumsuzluk ve hatalardı. Şampiyonluk yarışının kızıştığı ve telafisi olmayan haftalara girilen bu dönemlerde savunma bölgesinde yapılan her basit hata şampiyonluk yolundan bir adım uzaklaşmak anlamına gelir. Böyle giderse önümüzde ki maçlarda Şenol hoca, Necip ve Tosic alternatiflerini stoper bölgesinde düşünmeye başlayabilir.

Gomez ve Oğuzhan’ın yaptığı açıklamalar gösteriyor ki, şampiyonluk yolunda iyi oynamanın yanı sıra psikolojik savaştan da galip çıkmak çok önemli. Oyunun içindeki psikolojik üstünlüğünü sene başından bu yana elinde bulunduran Beşiktaş, saha dışında ise bir o kadar zayıf gözüküyor. Gomez’in anlatmak istediği de tam olarak bu aslında. Sadece bir derbi kaybetmiş ve hala eksik maçını kazanınca lider olacak bir takım bu kadar karamsarlığa ve telaşa kapılmamalı. Şüphesiz bu yarışta iyi oynamanın yanı sıra psikolojik baskıdan sıyrılmak ta şampiyonluk ipini göğüslemek için çok ama çok önemli.

YORUMLAR